phone icon-phone-24 arrow linkedin facebook twitter close mail print checkmark camera

Herinrichting vak Liggende en Staande stenen begraafplaats Jaffa

In oktober 2017 heeft Coöperatieve uitvaartvereniging De Laatste Eer het beheer van begraafplaats Jaffa overgenomen van de gemeente Delft. Hierbij is afgesproken dat De Laatste Eer de vakken Liggende stenen (LS) en Staande stenen (SS) in de loop van de tijd zou herinrichten. Deze renovatie gaat in 2023 beginnen. Daarom informeren wij u over de werkzaamheden die gaan plaatsvinden.

Waarom herinrichten?

Op de betreffende vakken staat een aantal grote bomen die deels oud en ziek zijn. Deze bomen nemen veel licht weg en de wortels zorgen voor overlast. Door de wortelgroei kunnen grafmonumenten verzakken of beschadigd raken. In het geval van bijzettingen in bestaande graven of bij maken van nieuwe graven worden wortels verwijderd. Hierdoor worden de bomen instabiel en kunnen gevaar opleveren.

Overzicht uitdunnen en herplanten

Wat gaan we doen?

Alle grafmonumenten worden tijdelijk weggehaald. Vervolgens zullen de betreffende bomen worden verwijderd. Daarna worden de grafmonumenten teruggezet en waar nodig zal schade aan de graven worden hersteld, door het plaatsen van nieuwe opsluitbanden. Deze werkzaamheden vinden rij voor rij plaats. Tenslotte zal er nieuwe beplanting worden aangebracht.

We verwachten een aanvang te kunnen maken met de herinrichting in de tweede helft van oktober 2023 en de werkzaamheden zullen ongeveer twee maanden in beslag nemen.

Informatiebijeenkomsten

Op woensdag 23 en donderdag 24 augustus wordt een informatiebijeenkomst georganiseerd in de aula op de begraafplaats. Van 14.30 tot 17.00 uur. U bent dan van harte welkom om de plannen zelf te bekijken en al uw vragen te stellen.

Wij zijn ons ervan bewust dat dit een grote operatie betreft en veel impact kan hebben voor u als rechthebbende. Daarom zullen wij er echter alles aan doen om deze werkzaamheden zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Contact

Heeft u als belanghebbende van een graf in het vak Liggende stenen (LS) of vak Staande stenen (SS) op begraafplaats Jaffa geen brief ontvangen? Of heeft u vragen over de renovatie? Dan vragen wij u vriendelijk om contact met ons op te nemen via 015-205 23 00 of info@begraafplaatsdelft.nl 

Overzicht uitdunnen en herbeplanten

Bekijk de plattegrond via de onderstaande button voor meer informatie over het uitdunnen en herbeplanten van de bomen van de vakken Liggende stenen en Staande stenen op begraafplaats Jaffa in Delft.