phone icon-phone-24 arrow linkedin facebook twitter close mail print checkmark camera
Begraafplaats Jaffa
De algemene begraafplaats Jaffa is de oudste begraafplaats van Delft. In 1868 is de begraafplaats aangelegd als een particuliere begraafplaats; in 1874 is deze overgenomen door de gemeente Delft. In hetzelfde jaar nam Jaffa de functie over van de toenmalige begraafplaats de Haagpoort (ter plaatse van het Kalverbos). Het ontwerp is gebaseerd op de Engelse landschapsstijl wat de parkachtige sfeer van de begraafplaats verklaart.

 

Praktische informatie

De begraafplaats is elke dag tussen zonsopgang en zonsondergang geopend voor bezoekers. U kunt gratis vazen en gieters gebruiken om bloemen op de graven te plaatsen. Er zijn enkele tafels om bloemen op te snijden met tappunten voor water. Vanwege mogelijke vorstschade zijn de tappunten van november tot maart afgesloten. Er zijn 2 rolstoelen beschikbaar via de stichting Handy-care. Deze rolstoelen hebben een € 0,50 muntslot.

Huisregels

Op de begraafplaats gelden de volgende huisregels:

  • (Brom)fietsen en motorvoertuigen zijn op de begraafplaats niet toegestaan.
  • Honden zijn toegestaan mits aangelijnd. 
  • Sla geen vazen of gereedschap op achter het grafmonument. Plaats geen materialen buiten het graf.
  • Voor het plaatsen van vaste beplanting of grafbedekking is een vergunning vereist. Deze vergunning moet aangevraagd worden via info@begraafplaatsdelft.nl

Tijdstip van uitvaart

Uitvaarten kunnen plaatsvinden op:

  • Maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en 18.00 uur
  • Zaterdag tussen 9.00 en 14.30 uur
  • Zondag tussen 10.00 en 14.00 uur

Bezoekadres

Begraafplaats Jaffa
Jaffalaan 10
2628BX Delft

Monument
Verzetsmonument
Op de begraafplaats Jaffa staat ook een verzetsmonument ter nagedachtenis aan het bloedige verzet op 10 mei 1940, dat zich onder meer op Jaffa afspeelde.