phone icon-phone-24 arrow linkedin facebook twitter close mail print checkmark camera

Miniatuur Dorpskerk Nootdorp op begraafplaats Sint Janshof

Woensdag 27 maart heeft Chris van der Sman, de bouwer van de miniatuurkerk, samen met wethouders Van Straten en Van de Gevel de miniatuur van de Dorpskerk onthuld. Iedereen kan de miniatuur vanaf nu op het Sint Janshof in Nootdorp komen bewonderen.

Chris van der Sman staat inmiddels bekend om zijn bouwwerken. Met veel liefde heeft hij meerdere miniatuurkerken gebouwd. De miniaturen stonden jarenlang in zijn achtertuin, maar nu zoekt hij een nieuwe bestemming voor de bijzondere bouwwerken. Van der Sman deed een oproep, en met succes.

Bart van Straten, wethouder en voorzitter bestuur algemene begraafplaats: “Wij werden direct enthousiast door de oproep. Heel leuk dat wij vandaag de miniatuur van de Dorpskerk een mooi plekje hebben kunnen geven op de gemeentelijke begraafplaats het Sint Janshof, in Nootdorp.”

Kleinste bouwwerk

De miniatuur van de toren van de Dorpskerk is 2,25 meter hoog en is daarmee zijn kleinste nagebouwde werk. Chris van der Sman werkte ‘slechts’ twee jaar aan de Dorpskerk. Dat is kort, in vergelijking met de andere bouwwerken.

Hanneke van de Gevel, wethouder cultuur: “Geweldig om te zien hoe secuur de Nootdorpse Chris van der Sman de Dorpskerk heeft gemaakt. De details herken je direct, zelfs het glas in lood is identiek. Hier gaan wij goed voor zorgen en mooi dat iedereen de miniatuur hier nu kan komen bekijken.”

De details herken je direct, zelfs het glas in lood is identiek

De gemeentelijke begraafplaats Sint Janshof wordt beheerd door de Stichting Algemene Begraafplaats Sint Janshof. De stichting heeft het dagelijks beheer ondergebracht bij de Coöperatieve Uitvaartverzorging De Laatste Eer te Delft.